ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΡΗΞΗ ΠΟΙΑ ΡΗΞΗ ΟΜΩΣ;

0
887

 

Πρώτη Μάρτη, σε ανάρτησή μου έγραφα, “ΚΑΛΠΗ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ”.
-Τώρα, όλοι το προβλέπουν και πολλά κυβερνητικά στελεχη το θεωρούν πολύ πιθανό ,ή και αναγκαίο ακόμη.
-Η σημερινή συνεδρίαση του Eurogrup, δείχνει επιτάχυνση των εξελίξεων.
-Η κυβέρνηση, τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει, εάν θα πάει σε δημοψήφισμα ,με επόμενο βήμα την ρήξη με την Ε Ε και τους Ευρωπαίους και διεθνείς πιστωτές της χώρας, ή θα βρει συμφωνία μαζί τους και θα έχει ρήξη στο εσωτερικό της, με αποτέλεσμα να προσφύγει στις κάλπες των εθνικών εκλογών.
-Οι εξελίξεις, πολλαπλασιαζουν τις αβεβαιοτητες για την χώρα ,την οικονομία και κυρίως, για τους πολίτες.
-Η ηγεσία της ΝΔ, ανεβάζει την επιθετικοτητα της, επιδιώκοντας την “αριστερή παρένθεση”, χωρίς να βλέπει το βάθος της κρίσης. Αυτό δεν το ειδε το 2009, δεν το ειδε το 2010, το ειδε το 2012, όταν ανέλαβε την ηγεσία της κυβέρνησης και το ξέχασε πέρσι το Καλοκαίρι, με το success story.
– Δυστυχώς ,οι εξελίξεις ξεπερνούν τα κόμματα , που θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε ασφαλείς εξελίξεις. Μπορεί μαλιστα, η ένταση και η πόλωση, που θα ακολουθήσει να τα εξαφανίσει.
-Αν είχαν αλλάξει τον εκλογικό νόμο ,τώρα πόσο πιο ομαλες θα ήταν οι εξελίξεις και πόσο πιο σταθερή θα ήταν η πορεία της χώρας. Δεν το έκαναν οι προηγούμενοι, χαμένοι στην αδράνεια του μικρομεγαλισμου τους. Σταμάτησε να το ζητά ο Σύριζα, όταν είδε ότι θα είναι ο ωφελημενος ,του μπόνους των 50 εδρών και φυσικά το ξέχασε, όταν έγινε κυβέρνηση, παρ’οτι το θεωρούσε θέμα αρχών.
-Δυστυχώς, η κοινωνία καθηλωμενη από την κρίση που βίωσε και βιώνει, δεν αντιδρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here