Καλό Απρίλη, με υγεία περισυλλογή, δημιουργικότητα και ελπίδα

0
986

Οι νόμοι της φύσης και εμείς, στην εποχή του κορονοιού

Και ενώ οι άνθρωποι, τα πιο εξελιγμένα δημιουργήματα της φύσης, τα πιο δημιουργικά και ταυτόχρονα τα πιο καταστροφικά, είναι κλεισμένα στα σπίτια τους ή έχουν περιορίσει δραστικά τις δραστηριότητές τους, η φύση αναγεννιέται.

Αναγεννιέται έμμεσα απο τον περιορισμό των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και μετακινήσεων, γεγονός που είναι εμφανές στον αέρα, στο έδαφος και στο νερό.

Εκπληκτικής ακριβείας εικόνες από δορυφόρους, αλλά και η απλή οπτική και αισθητική παρατήρησή μας, το πιστοποιεί.

Η φύση όμως αναγεννιέται όλο το χρόνο ή την περίοδο της αναπαραγωγής του κάθε είδους, αυτή την περίοδο, ακόμη πιο πολύ, λόγω των παραπάνω λόγων.

Δυο είναι οι βασικοί νόμοι της φύσης που συμβάλλουν στην αναπαραγωγή της χλωρίδας, η φωτοσύνθεση και η επικονίαση.

Η φωτοσύνθεση, όλο τον χρόνο, με αυξομειώσεις, λόγω μεταβολών της ηλιακής ακτινοβολίας και η επικονίαση την περίοδο της ανθοφορίας.

Με την φωτοσύνθεση, τρέφονται τα φυτά, συγκρατούν το CO2 του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, δηλαδή την καθαρίζουν, και απελευθερώνουν οξυγόνο για όλα τα έμβια όντα.

Με την επικονίαση, όπου τον βασικό ρόλο έχουν οι μέλισσες, πολλαπλασιάζονται τα φυτά, δίνοντας τροφή στα φυτοφάγα ζώα, και αυτά στα σαρκοφάγα.

Όπως καταλαβαίνετε, όλα στην φύση δουλεύουν για τον άνθρωπο, και αυτός ενίοτε το καταστρέφει είτε απο άγνοια είτε απο την εγωιστική μανία του πλουτισμού του, πολύ πέρα από τις ανάγκες του.