ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1990 ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

0
813

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1990 ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεώρησα χρήσιμο να ψηφιοποιήσω και να δημοσιεύσω το κείμενο, που είχε εκδοθεί και σε βιβλιαράκι, της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Α Θεσσαλονίκης, τον Ιανουάριο του 1990.

Με βάση το κείμενο αυτό, οργανώθηκε ανοιχτός διάλογοςμεταξύ των μελών και των φίλων, εν’ όψη της Νομαρχιακής Συνέλευσης και του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο αναγνώστης εύκολα θα καταλάβει το βάθος και το εύρος του προβληματισμού, τη σημασία του συμμετοχικού και ανοιχτού διαλόγου. Θέματα που παραμένουν και σήμερα επίκαιρα και καθορίζουν τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, όπως η παγκοσμιοποίηση, το Νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο, το Νέο Κράτος, ο ρόλος του λαϊκισμού και φυσικά η Νέα Οργανωτική Φιλοσοφία με τον διαχωρισμό του κόμματος από το κράτος και τις σχέσεις του κόμματος με τα κοινωνικά κινήματα, τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και τις πρωτοβουλίες των πολιτών.

Εύκολα, επίσης, ένα μέλος ή ένας φίλος, μπορεί να καταλάβει πόσο έχει υποχωρήσει η δημοκρατία, ο ουσιαστικός διάλογος και η προσπάθεια σύνθεσης των απόψεων.

Η σημερινή περίοδος, έχει κάτι ανάλογο με την περίοδο εκείνη. Υπήρχε η οικουμενική- μεταβατική κυβέρνηση του κ. Ζολώτα και το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν ουσιαστικά Υπό Διωγμό, με τον ηγέτη του τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα ευχαριστήσω και πάλι τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, στελέχη και φίλους του κινήματος εκείνης της εποχής, που με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους, μέσα από τον διάλογο, συνέβαλαν στη διαμόρφωση του κειμένου

 

Γιάννης Μαγκριώτης

Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ (2014)

Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Α’Θε

σσαλονίκης (1990)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here