Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις δήλωσε:

0
1071

«Οι πολίτες εδώ και καιρό έχουν γυρίσει την πλάτη στην κυβέρνηση. Είναι βαθιά απογοητευμένοι από την πολιτική της και ξέρουν πως τίποτα καλύτερο δεν έχουν να περιμένουν από αυτήν. Ξέρουν τις ευθύνες της για την ακρίβεια, για την μείωση των εισοδημάτων τους, τη συρρίκνωση των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων και την υψηλή ανεργία. Γνωρίζουν, ότι την επόμενη χρονιά τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα. Στο σύνολό τους οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν, ότι οι πολίτες αρχίζουν να πιστεύουν πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι η νέα επιλογή τους. Για να ισχυροποιηθεί όμως αυτή τους η επιλογή, απαιτείται να βρισκόμαστε σταθερά κοντά τους, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους, διαμορφώνοντας μαζί τους ρεαλιστικές, εναλλακτικές απαντήσεις. Πρέπει να σταματήσουμε την εσωστρέφειά μας, να απαντήσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια στα μεγάλα και μικρά ερωτήματα και να σταματήσει να είναι το επίκεντρο της συζήτησής μας η κάθε είδους ΄΄στροφή΄΄».

Σε ερώτηση σχετικά με την αναφορά του Πρωθυπουργού στις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία απάντησε:

«Η ελληνική κοινωνία, η χώρα, ιδιαίτερα οι νέοι γνωρίζουν πως το εκπαιδευτικό μας σύστημα χρειάζεται γενναιόδωρη χρηματοδότηση και μεγάλες αλλαγές μέσα από ευρύτερες συναινέσεις. Η πρακτική και πιο πολύ η ρητορική του Υπουργού Παιδείας αλλά και του Πρωθυπουργού μόνο πολωτικά λειτουργούν, καταστρέφοντας κάθε περιθώριο συναίνεσης, πολύ περισσότερο βυθίζοντας σε ακόμη μεγαλύτερο τέλμα το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Η πρακτική αυτή αποσκοπεί αποκλειστικά στην περιχαράκωση των κομματικών της δυνάμεων».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Επισκόπου των Σκοπίων, όπως και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης απάντησε:

«Ο κ. Γκρουέφσκι βρίσκεται μπροστά σε εκλογές και χρειάζεται την δική του «Δεξιά του Κυρίου». Αυτή η απαράδεκτη επιθετική συμπεριφορά μπορεί να τον ωφελήσει κομματικά είναι όμως απολύτως επικίνδυνη για την χώρα του. Στον αγαπητό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, θα ήθελα να του θυμίσω πως σήμερα είναι για την εκκλησία η ημέρα της Φωτεινής της Σαμαρείτιδας. Μέσα από την συνομιλία του ο Χριστός με την Φωτεινή τη Σαμαρείτιδα στέλνει το μήνυμα της συνεννόησης των φυλών και των εθνών σε μια κοινωνία αγάπης».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, όσον αφορά την συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών με τον εκπρόσωπο των Κοσοβάρων στο Μπουργκάς και την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Άγκυρα δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση έχει δυο πλευρές στην εξωτερική της πολιτική. Την επίσημη και την ανεπίσημη. Η επίσημη είναι αναποτελεσματική, η ανεπίσημη πολλές φορές επικίνδυνη. Όσον αφορά την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Άγκυρα, έπρεπε η Κυβέρνηση να την είχε ματαιώσει στέλνοντας ένα ελάχιστο μήνυμα αποφασιστικότητας στις κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας, ιδιαίτερα των τελευταίων ημερών».