Ο Γιάννης Μαγκριώτης στο Νομό Σερρών για εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

0
888

Ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις σημερινές εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, στο Νομό Σερρών.

Στο τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε:

«Συγκίνηση και έμπνευση δημιουργεί ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Οι Έλληνες είναι ταυτισμένοι με πράξεις ηρωικές, ατομικές και συλλογικές. Πράξεις ανυπακοής και αντίστασης στον καθένα που επιβουλεύεται ή καταπατά την ελευθερία του, την ανεξαρτησία του, την αξιοπρέπειά του.

Σήμερα χαρήκαμε τα νέα αγόρια και τα νέα κορίτσια των Σερρών τα οποία με το χαμόγελο τους και το σταθερό βηματισμό δίνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Είναι η γενιά που με τη σημερινή προσπάθεια στα σχολεία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον, σιγουριάς και προόδου.

Αυτή την αγωνία και τον αγώνα της νέας γενιάς της πατρίδας μας αλλά και όλων των Ελλήνων, μεταφέρει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες, θέλουν και μπορούν να βγουν από το τέλμα και τα αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησαν διαχρονικά προβλήματα που δεν λύθηκαν ποτέ, αλλά και τραγικά λάθη της απελθούσας Κυβέρνησης.

Ευρωπαίοι ηγέτες, αλλά και πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών πρέπει να καταλάβουν πως μπορεί στην Ελλάδα να κάναμε λάθη, πως μπορεί να έχουμε μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα από αυτούς, αλλά το ουσιαστικό πρόβλημα είναι της Ευρώπης.

Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, με έντονους ανταγωνισμούς και ανισορροπίες, η Ευρώπη πρέπει να καλύψει το μεγάλο πολιτικό της έλλειμμα.

Μόνο ενωμένη, με κοινές πολιτικές και κοινή προσπάθεια μπορεί να κερδίσει το χαμένο κύρος, τον οικονομικό δυναμισμό και την ευημερία των πολιτών της. Καμία χώρα μόνη της όσο ισχυρή και αν είναι, δεν μπορεί μεσοπρόθεσμα να αντέξει στον διεθνή ανταγωνισμό.

Έχουμε δεσμευθεί πως οι θυσίες των πολιτών, ειδικά αυτή την περίοδο, δεν πάνε χαμένες. Ειδικότερα οι θυσίες εκείνων που έφταιξαν λιγότερο ή και καθόλου, για τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα.

Το οικονομικό μας πρόγραμμα, οι αναπτυξιακές μας πρωτοβουλίες, είναι αυτές που θα φέρουν γρήγορα την ανάταση στην οικονομία.

Οι πρώτοι που θα κερδίσουν από αυτή την ανάταση θα είναι αυτοί που σήμερα βάζουν «πλάτη» στην μεγάλη εθνική προσπάθεια.

Χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαίτερα στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες, υγεία και ειρήνη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here