Ο Δήμος Θέρμης αποκάλυψε μια μεγάλη αλήθεια και πρωτοπορεί.

0
566

Στις δευτερεύουσες στήλες ενός ενημερωτικού site διάβασα την είδηση που αφορούσε την ενδοδημοτική αστική συγκοινωνία του Δήμου Θέρμης.

Με δυο λόγια έλεγε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε ολοκληρωθεί ο δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάθεση σε ιδιώτη πάροχο, για πρώτη φορά, της ενδοδημοτικής αστικής συγκοινωνίας και τα στοιχεία του δημοσιεύματος ήταν αποκαλυπτικά.

Με το ίδιο κόστος, περίπου 130.000 ευρώ τον χρόνο, που είχε η δημοτική αστική συγκοινωνία μέχρι τώρα, ο ιδιώτης πάροχος θα προσφέρει την ενδοδημοτική αστική συγκοινωνία:

1. Με λεωφορεία δεκαετίας και όχι ηλικίας 25 χρόνων και όλα τα ευρωπαϊκά standard ασφαλείας.
2. Θα καλύπτει σχεδόν όλους τους οικισμούς του Δήμου Θέρμης και όχι τους μισούς, όπως μέχρι τώρα.
3. Θα καλύπτει περίπου τριπλάσιες χιλιομετρικές αποστάσεις.
4. Θα έχει διπλάσια συχνότητα δρομολογίων.

Η χρηματοδότηση γινόταν και θα γίνεται από ίδιους πόρους του δήμου.

Σήμερα επισκέφθηκα τον δήμαρχο στο γραφείο του για να τον συγχαρώ για τη νέα επιλογή του που ανοίγει νέους δρόμους στην αυτοδιοίκηση και στις ποιοτικές υπηρεσίες, που μπορεί να προσφέρει με διαφάνεια και μικρό κόστος.

Το παράδειγμα του Δήμου Θέρμης δείχνει τον δρόμο που έπρεπε να έχουν ακολουθήσει οι κυβερνήσεις στο θέμα του ΟΑΣΘ από χρόνια, κάτι που προβλέπει και ο Κοινοτικός Κανονισμός 1370 του 2007 και ο οποίος από τον Δεκέμβριο του 2019 είναι και υποχρεωτικός για τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Είναι αυτό που προτείναμε εδώ και χρόνια και είχαμε την συμφωνία όλων των παραγωγικών επιμελητηρίων και αρκετών δημάρχων για τον ΟΑΣΘ.

Δυστυχώς η κυβέρνηση έκανε το αντίθετο και αρκετοί αρμόδιοι της Θεσσαλονίκης εσιώπησαν, τα αποτελέσματα είναι γνωστά, τα βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here