Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης, πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στο Νομό Πιερίας, μαζί με τον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Γιάννη Αμοιρίδη και κλιμάκιο Στελεχών του ΠΑΣΟΚ Πιερίας, με θ

0
471

Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης, πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στο Νομό Πιερίας, μαζί με τον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Γιάννη Αμοιρίδη και κλιμάκιο Στελεχών του ΠΑΣΟΚ Πιερίας, με θέμα: «Δημόσιες Υποδομές – Ανάπτυξη Νομού Πιερίας – Αξιολόγηση του Γ΄ και Δ΄ ΚΠΣ – Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Μαγκριώτης επισκέφθηκε το υπό κατασκευήν νοσοκομείο Πιερίας, το έργο ανάπλασης του Σιδηροδρομικού Σταθμό και τους κόμβους του νομού Πιερίας στον οδικό άξονα του ΠΑΘΕ και Αθλητικά κέντρα του Νομού Πέλλας.

Στη συνέχεια ο κ. Μαγκριώτης συμμετείχε στην Νομαρχιακή Σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ Πιερίας, με θέμα: «Οι αναγκαίες δημόσιες Υποδομές για την ανάπτυξη του Νομού Πιερίας».

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Μαγκριώτης τόνισε:

«Είναι αδικαιολόγητες οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση και στη λειτουργία του νοσοκομείου Κατερίνης. Δεν περιμέναμε ότι ο κ. Καραμανλής θα κάνει πράξη τη δέσμευσή του στην προεκλογική συγκέντρωση της Κατερίνης το 2004, όπου δεσμεύτηκε ότι το 2006 θα κάνει ο ίδιος τα εγκαίνια του Νοσοκομείου. Περιμέναμε τουλάχιστον το 2008. Όταν όμως οι αρμόδιοι μας ενημέρωσαν στην επίσκεψή μας πως το κτήριο έχει νέο χρόνο ολοκλήρωσης το πρώτο εξάμηνο του 2009, τότε εύκολα όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο ξενοδοχειακός, ο ιατρικός και μηχανολογικός εξοπλισμός και πάνω από όλα η στελέχωσή του με τους ρυθμούς της Ν.Δ, θα φτάσουν στο 2013.

Είναι αδιανόητο οι δύο κόμβοι της Κατερίνης στο ΠΑΘΕ που ήταν μελετημένοι και με διασφαλισμένους πόρους από το 2003, να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Μάλιστα ο ένας ούτε καν έχει ξεκινήσει. Είναι αδιανόητο αυτό που εξήγγειλε το ΥΠΕΧΩΔΕ και στη συνέχεια πήρε πίσω κάτω από τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, δηλαδή την κατάργηση των κόμβων από την Κατερίνη μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Το αντίθετο πρέπει να γίνει, η αναβάθμισή τους, για να βοηθήσουν την τοπική ανάπτυξη.

Είναι αδιανόητο τα έργα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό με εξασφαλισμένους πόρους από το Γ΄ ΚΠΣ ουσιαστικά να μην έχουν ξεκινήσει μέχρι σήμερα. Είναι αδιανόητο το Ανοικτό Κολυμβητήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών και το κλειστό Αθλητικό Κέντρο, να έχουν μείνει ημιτελή γιατί σταμάτησε η χρηματοδότησή τους το 2004.

Είναι αδιανόητο τέλος, 5 χρόνια Νεοδημοκρατικής Διακυβέρνησης να μην έχει κατασκευαστεί ούτε ένα χιλιόμετρο στον Εθνικό Δρόμο Κατερίνης – Ελασσόνας, ζωτικής σημασίας για την αξιοποίηση και την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρο στο Ελατοχώρι και την αξιοποίηση όλης της Ορεινής Ζώνης.

Έργα που κινούνται με αργούς ρυθμούς, έργα που σταμάτησαν και είναι κουφάρια, προγραμματισμένα έργα που δεν ξεκίνησαν ποτέ. Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα της Πιερίας, πανομοιότυπη με την πραγματικότητα όλης της Ελληνικής Περιφέρειας. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που το κατά Κεφαλήν Εισόδημα των κατοίκων της Πιερίας, όπως αποτυπώνεται στα πρόσφατα επίσημα στοιχεία της ΕΣΥΕ, έχει κατρακυλήσει στο τέλος της κλίμακας.

Αυτή η πραγματικότητα έδωσε το τέλος στην ανοχή της κυβερνητικής πολιτικής από τους πολίτες. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου στη ΔΕΘ, διατύπωσε με σαφήνεια βασικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες της Αναπτυξιακής μας Πολιτικής. Αυτές τις προτεραιότητες τις εξειδικεύουμε σήμερα στο Νομό Πιερίας. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε.»

Σε ερώτηση των Δημοσιογράφων για τις τελευταίες θετικές δημοσκοπήσεις που φέρνουν πρώτο το ΠΑΣΟΚ στην Πρόθεση Ψήφου, δήλωσε:

«Ήταν αναμενόμενες. Μετά την απόλυτη απογοήτευση των πολιτών από την πολιτική της Ν.Δ, οι πολίτες άρχισαν να βλέπουν διέξοδο στο Νέο ΠΑΣΟΚ. Τώρα η ευθύνη μας είναι ακόμη πιο μεγάλη. Μας ζητούν να είμαστε πιο κοντά τους και εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε. Πρέπει μαζί τους να δώσουμε τις πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις στα προβλήματά τους που καθημερινά πολλαπλασιάζονται.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here