Παιδεία – Πολιτισμός

0
1603

Η παιδεία και ο πολιτισμός είναι θεμελιώδεις πυλώνες ανάπτυξης μιας κοινωνίας με επίκεντρο τον άνθρωπο και πρέπει πάντα να αντιμετωπίζονται ως τα δυο μέρη μιας οργανικής ολότητας.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε επιλέξει ως σύνθημα μας το «Πρώτα ο πολίτης»

Στο χώρο της παιδείας, σύνθημα μας είναι «Πρώτα ο μαθητής».

Για την δική του μόρφωση, την δική του πνευματική ανέλιξη, την δική του προοπτική για την ζωή.

Η επιλογή μας για ενοποιημένη πολιτική για την έρευνα, την τεχνολογία, την καινοτομία, την εκπαίδευση και την κατάρτιση δεν αφορά απλά σε ένα συγκεκριμένο τομέα της πολιτικής δράσης. Εντάσσεται στη συνολική πολιτική προσέγγιση που θεωρεί τη γνώση ως βασική κινητήρια δύναμη τόσο του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, όσο και της κοινωνικής συνοχής.

Πολιτικοί, εκπαιδευτικοί και γονείς, σε όλα τα επίπεδα οφείλουμε να αγωνιστούμε σε αυτή την κατεύθυνση διότι η Παιδεία είναι το αδιαπραγμάτευτο προαπαιτούμενο για την επιτυχία όλων των μεγάλων εθνικών επιλογών της χώρας, είναι η βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Με πολιτικές που αναβαθμίζουν τους εκπαιδευτικούς, δίνουν ρόλο στους γονείς, στηρίζουν τους εργαζόμενους, κάνουν τους εργοδότες να κατανοήσουν την ανάγκη επένδυσης στην έρευνα και εκπαίδευση των εργαζομένων θέλουμε να προσφέρουμε Δημόσια, Δωρεάν και Υψηλής Ποιότητας Παιδεία για Όλους. 

Παράλληλα, η ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομίας, η ενίσχυση των νέων καλλιτεχνών και του αθλητικού δυναμικού χώρας, καθώς και η δημιουργία απαραίτητων υποδομών και η αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων, αποτελούν ουσιώδες μέρος της παιδείας και εχέγγυο για εθνική επιτυχία και ανάπτυξη. Μέσω της προβολής του αρχαιολογικού πλούτου σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, μέσω της δημιουργίας χώρων άθλησης για όλες τις ηλικίες και για όλους τους ανθρώπους, μέσω της ενίσχυσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας μπορούμε να πραγματοποιήσουμε στόχους υψηλής πολιτισμικής αξίας και ποιότητας που θα αναδεικνύουν διεθνώς την χώρας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here