Παραμένουν τα προβλήματα στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

0
869

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
κ. Δ. Αβραμόπουλο

Θέμα: Παραμένουν τα προβλήματα στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Κύριε Υπουργέ,

Ασφυκτικές είναι οι συνθήκες στο Νοσοκομείο Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη.
Οι υπάρχουσες κτιριακές υποδομές δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου, ενώ δεν υπάρχει χώρος για επέκταση.
Τραγικές είναι οι συνθήκες και στο αρχείο του Νοσοκομείου, καθώς ο όγκος των φακέλων είναι τεράστιος, με αποτέλεσμα μέρος του αρχείου να μεταφέρεται σε άλλα κτίρια – μαγαζιά του Νοσοκομείου.
Επιπλέον παραμένει το πρόβλημα της διάλυσης των κυτταροστατικών φαρμάκων. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι εδώ και χρόνια το νοσηλευτικό προσωπικό αναγκάζεται να κάνει τη διάλυση των συγκεκριμένων φαρμάκων, υποχρέωση που ανήκει βάσει νόμου στους φαρμακοποιούς του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί και η έλλειψη μόνιμου νοσηλευτικού, διοικητικού και ιατρικού προσωπικού, τη στιγμή που παρατηρείται αύξηση του αριθμού των ασθενών κατά 11%.
Επειδή το πρόβλημα της διάλυσης των κυτταροστατικών φαρμάκων είναι χρόνιο.
Επειδή είναι απαραίτητη η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Επειδή το Θεαγένειο αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα χώρου, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη δημιουργία νέου αντικαρκινικού Νοσοκομείου με δημόσιους πόρους και όχι μέσω της διαδικασίας των ΣΔΙΤ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Πότε προτίθεστε να προχωρήστε στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Θεαγένειο Νοσοκομείο;
2. Πότε και με ποιόν τρόπο θα προχωρήσετε στην οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος σχετικά με την διάλυση των κυτταροστατικών φαρμάκων στο Θεαγένειο;

Αθήνα, 31-08-09 Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Μαγκριώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here