Παραμένουν τα προβλήματα στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

0
433

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. Αλογοσκούφη
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
κ. Α. Παπαληγούρα

Θέμα: Παραμένουν τα προβλήματα στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Κύριοι Υπουργοί,

Οι τέσσερεις γερανογέφυρες που είναι εγκατεστημένες στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, βρίσκονται εκτός λειτουργίας εδώ και δύο μέρες. Το γεγονός αυτό προκαλεί πολλά και σημαντικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση της εμπορικής κίνησης του λιμανιού και μεγάλη ταλαιπωρία τους εργαζομένους.
Δυστυχώς η δυσλειτουργία του λιμανιού παραμένει και οξύνεται. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι, ότι οι επιχειρηματικοί φορείς βρίσκουν πλέον λύσεις σε άλλα λιμάνια, για να ανταπεξέλθουν στις εισαγωγικές και εξαγωγικές δραστηριότητές τους, όπως επισημαίνει και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, γεγονός που προσθέτει μεγάλα κόστη στις επιχειρήσεις και φυσικά στους καταναλωτές.
Επειδή η συνεχής υπολειτουργία του λιμανιού προκαλεί αρνητικά αποτελέσματα στην επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.
Επειδή πολλές επιχειρήσεις έχουν υποστεί ανυπολόγιστη ζημιά από τη δυσλειτουργία του λιμανιού.
Επειδή η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσες και οριστικές λύσεις στην υπολειτουργία του λιμανιού Θεσσαλονίκης για την οποία ευθύνεται η ίδια.

Eρωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε και πότε, προκειμένου να δοθούν οριστικές λύσεις για την ομαλή λειτουργία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης;

Αθήνα, 18-12-08 Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Μαγκριώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here