Παραχώρηση των παλαιών εγκαταστάσεων του 424 ΓΣΝΕ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

0
499

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
κ. Ε. Στυλιανίδη
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
κ. Ε. Μεϊμαράκη

Θέμα: Παραχώρηση των παλαιών εγκαταστάσεων του 424 ΓΣΝΕ στο Πανεπιστήμιο
Μακεδονίας.

Κύριοι Υπουργοί,

Όλες οι πληροφορίες δείχνουν, πως είναι αβέβαιος ο χρόνος έναρξης της κατασκευής των εγκαταστάσεων για την στέγαση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην περιοχή της Περαίας .
Για αυτό η ικανοποίηση του αιτήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για την παραχώρηση των παλαιών εγκαταστάσεων του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαίδευσης, ώστε να επεκταθεί και να δοθεί λύση στην δυσλειτουργία που παρουσιάζει, είναι αναγκαίο.
Από σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προκύπτει, ότι η δομημένη επιφάνεια που αντιστοιχεί σε κάθε ενεργό φοιτητή ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 16,6 τετραγωνικά μέτρα, είναι μόνο 4,5 τετραγωνικά ανά φοιτητή. Σήμερα το σύνολο των φοιτητών του Πανεπιστημίου ξεπερνά τους 10.000.
Θα πρέπει να τονιστεί, ότι από τον Αύγουστο του 2007, οι υπηρεσίες του 424 ΓΣΝΕ, έχουν μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα οι παλαιές εγκαταστάσεις να μένουν κενές.
Σημειώνω ότι και άλλοι φορείς δημόσιου συμφέροντος της πόλης, έχουν ζητήσει τμήματα του πρώην στρατιωτικού νοσοκομείου, την ικανοποίηση των οποίων, επίσης θεωρώ αναγκαία.
Επειδή το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ασφυκτιά από την έλλειψη χώρων. Επειδή είναι αδήριτη η ανάγκη για την περαιτέρω ανάπτυξή του, καθώς αποτελεί ένα πρότυπο δημόσιο Πανεπιστήμιο με διεθνή εμβέλεια.
Επειδή η παραχώρηση του 424 ΓΣΝΕ αποτελεί την προσφορότερη λύση για τον παραπάνω σκοπό.

Eρωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Εάν και πότε προτίθεστε να προχωρήσετε στην παραχώρηση των παλαιών εγκαταστάσεων του 424 ΓΣΝΕ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ώστε να αποσυμφορηθεί το Πανεπιστήμιο και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του.

Αθήνα, 26-03-08 Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Μαγκριώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here