Περιβάλλον – Πράσινη Ανάπτυξη

0
795

Στην εποχή μας η αλόγιστη και ανορθολογική ανάπτυξη, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον. Αν δεν κινηθούμε προς μια «πράσινη», βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη οι ζημιές στη φύση και κατ’ επέκταση στον ίδιο τον άνθρωπο θα γίνουν μη-αντιστρεπτές.

Η διαφύλαξη του περιβάλλοντος, η αποκατάσταση των ζημιών και των καταστροφών, η δημιουργία πνευμόνων πρασίνου, είναι μία υποχρέωση απέναντι στο παρόν και στο μέλλον, όχι μόνο της χώρας μας αλλά και του πλανήτη.

Είναι απαραίτητο να επενδύσουμε σε νέες τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, να περιορίσουμε δραστικά  τις εκπομπές ρύπων  από τις βιομηχανίες, να επενδύσουμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να προωθήσουμε  πολιτικές εκπαίδευσης που θα διαμορφώνουν πολίτες με οικολογική συνείδηση.

Ειδικότερα για την πολιτική περιορισμού της σπατάλης  ενέργειας στα κτήρια, το ΠΑΣΟΚ έχει ένα σχέδιο  με τρεις πτυχές, για την βιοκλιματική τους αναβάθμιση, την αντισεισμική τους ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό τους. Ένα σχέδιο που θα χρηματοδοτηθεί  από Εθνικούς, κοινοτικούς και ιδιωτικούς πόρους, χωρίς χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης, γιατί ουσιαστικά θα είναι αυτοτροφοδοτούμενο. Συγχρόνως, όλα τα έργα αναπτυξιακών υποδομών είναι απαραίτητο να σχεδιάζονται και με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here