Ποιότητα ζωής

0
1197

Ποιότητα ζωής είναι το καθαρό περιβάλλον, οι καλές συγκοινωνίες, η αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, η πρόσβαση στην υγεία και την πληροφόρηση, η προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη και ιδίως των ασθενέστερων, η συμμετοχή στον πολιτισμό και στα κοινωνικά αγαθά, η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, η προστασία του καταναλωτή, η ασφάλεια των πολιτών και η εργασιακή και παραγωγική ένταξη των  νέων.

Οι αναγκαίες αναπτυξιακές υποδομές, οι περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και η τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, η ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος και η αναβάθμιση της εκπαίδευσης συνιστούν το απαραίτητο πλαίσιο για την βελτίωση της ποιότητα ζωής.

Μερικές προτάσεις μου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη Θεσσαλονίκη είναι:

  • Η δημιουργία δικτύου βρεφονηπιακών σταθμών για την υποστήριξη της οικογένειας και της γυναικείας απασχόλησης.
  • Η επέκταση και ενίσχυση του «Βοήθεια στο Σπίτι» που στοχεύει στην παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας για ηλικιωμένους, για ΑΜΕΑ και σε προσωρινά ανήμπορα άτομα.
  • Την επέκταση και διεύρυνση των προγραμμάτων του μαζικού αθλητισμού σε όλα τα διαμερίσματα της πόλης, ώστε να λειτουργούν τμήματα για παιδιά, νέους, τη μέση ηλικία, τους ηλικιωμένους, τα ΑΜΕΑ ακόμη και για τα μη διαδεδομένα αθλήματα, όλους τους μήνες του χρόνου.
  • Τη δημιουργία μιας ζώνης πολιτισμού-γραμμάτων, ψυχαγωγίας και πρασίνου, που θα ξεκινά από την παραλία, τον ελεύθερο χώρο της ΔΕΘ , το πανεπιστήμιο και θα καταλήγει στο περιαστικό δάσος. Ανάλογες ζώνες και πόλοι μπορούν να δημιουργηθούν τόσο στη Δυτική, όσο και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here