Προβλήματα στις διανομές αλληλογραφίας, λόγω ελλείψεων προσωπικού

0
478

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
κ. Κ. Χατζηδάκη

Θέμα: Προβλήματα στις διανομές αλληλογραφίας, λόγω ελλείψεων προσωπικού.

Κύριε Υπουργέ,

Σημαντικές είναι οι καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην επίδοση αλληλογραφίας των ΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς προσωπικού.
Όπως επισημαίνουν συνδικαλιστικοί φορείς, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν τουλάχιστον 60 κενές οργανικές θέσεις σε διανομείς. Επιπλέον μεγάλο πρόβλημα αποτελεί το γεγονός, ότι δεν έγιναν έγκαιρα οι προσλήψεις εκτάκτων διανομέων, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν αυτούς των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει.
Το πρόβλημα είναι περισσότερο οξυμένο στους περιφερειακούς δήμους. Το ελάχιστο προσωπικό αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες τους, οι οποίες διαρκώς αυξάνονται εξαιτίας της μεγάλης οικιστικής ανάπτυξης. Ο ΕΛΤΑ αδυνατεί να ανταποκριθεί στη μεγάλη αυτή οικιστική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα οι ελλείψεις στα τοπικά ταχυδρομεία να γίνονται μεγαλύτερες.
Θα πρέπει να τονιστεί επίσης, ότι σε πανελλαδικό επίπεδο οι ελλείψεις ξεπερνούν τα 1.500 άτομα.
Επειδή παρέχονται υποβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες, γεγονός που οδηγεί στην απαξίωση των ΕΛΤΑ και στην στροφή των πολιτών προς τις ιδιωτικές εταιρίες.
Επειδή πολλές φορές οι πολίτες επιβαρύνονται οικονομικά λόγω της καθυστερημένης επίδοσης των λογαριασμών τους.
Επειδή τα κενά σε προσωπικό είναι μεγάλα και είναι αδήριτη ανάγκη να καλυφθούν επαρκώς.
Επειδή εάν δεν γίνουν έγκαιρα προσλήψεις το πρόβλημα θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο κατά την θερινή περίοδο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο καθυστερούν οι προσλήψεις προσωπικού που καλύπτουν πάγιες, οργανικές θέσεις, αφού δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού;
2. Πότε προτίθεστε να προχωρήσετε στις απαραίτητες προσλήψεις, σε μόνιμο και έκτακτο προσωπικό, προκειμένου να μη ταλαιπωρούνται οι πολίτες;

Αθήνα, 04-03-08 Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Μαγκριώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here