Προβλήματα στο Δήμο Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη

0
650

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
κ. Π. Παυλόπουλο
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ
κ. Γ. Σουφλιά
3) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
κ. Ε. Στυλιανίδη

Θέμα: Προβλήματα στο Δήμο Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη.

Κύριοι Υπουργοί,

Αρκετά και σημαντικά είναι τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη.
Η διακίνηση των ναρκωτικών βρίσκεται σε έξαρση και τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, όπως και η εγκληματικότητα στην περιοχή.
Η κατάσταση οξύνεται ακόμη περισσότερο, καθώς στο δήμο δεν υπάρχει αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα τα εγκληματικά στοιχεία να δρουν ανεξέλεγκτα, δημιουργώντας αισθήματα φόβου και ανασφάλειας στους πολίτες.
Εκτός όμως από την εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά, οι κάτοικοι του δήμου ταλαιπωρούνται από τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης και καυσαερίων και την έλλειψη χώρων στάθμευσης που δυσκολεύει τις μετακινήσεις τους.
Θα πρέπει επίσης να προστεθεί το πρόβλημα της έλλειψης σχολικής στέγης, το οποίο δημιουργεί προβλήματα τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς.
Επιπλέον στο δήμο εκκρεμεί το σοβαρό πρόβλημα της συνοικίας, που είναι χτισμένη κοντά στις εγκαταστάσεις την Ελληνικών Πετρελαίων, γεγονός που ελλοχεύει μεγάλους κινδύνους για τους κατοίκους.
Δεδομένων των παραπάνω.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε και πότε, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη;

Αθήνα, 15-01-08 Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Μαγκριώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here