Προβλήματα στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη

0
860

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
κ. Δ. Αβραμόπουλο

Θέμα: Προβλήματα στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη.

Κύριε Υπουργέ,
Σημαντικά είναι τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη.
Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπως η χειρουργική κλινική και η αιμοδοσία πάσχουν από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί το νοσοκομείο να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις.
Επιπλέον, παρ’ όλο που μετά από πολλές προσπάθειες και καθυστέρηση εγκαταστάθηκε αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο, δεν υπάρχει προσωπικό να το χειριστεί.
Πρόβλημα υπάρχει και με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Νοσοκομείου, το οποίο παραμένει άλυτο, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος ο ιδιοκτήτης ανά πάσα στιγμή να κλείσει ή να πουλήσει τους χώρους.
Εξαιτίας μάλιστα της μη επίλυσης του ιδιοκτησιακού θέματος, χάθηκαν 41 εκ. € από το Γ ΚΠΣ, με τα οποία θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί η επέκταση του νοσοκομείου με την κατασκευή νέας πτέρυγας, που θα περιελάμβανε 250 επιπλέον κλίνες και νέα εργαστήρια.
Επιπλέον θα πρέπει να τονιστεί, ότι στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, έχει γίνει εκτεταμένη χρήση αμίαντου, υλικού επικίνδυνου για την δημόσια υγεία.
Επειδή το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη είναι το μοναδικό δημόσιο Νοσοκομείο, που καλύπτει την Ανατολική πλευρά της πόλης, η οποία επεκτείνεται συνεχώς σε πληθυσμό.
Επειδή με τις υπάρχουσες συνθήκες εμποδίζεται η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του Νοσοκομείου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Εάν και πότε προτίθεστε να προχωρήσετε στις απαραίτητες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και προσωπικού ειδικού για τον χειρισμό του αξονικού τομογράφου.
2. Εάν και με ποιόν τρόπο προτίθεστε να επιλύσετε το πρόβλημα του ιδιοκτησιακού ζητήματος του Νοσοκομείου;
3. Εάν προτίθεστε και πότε να παρέμβετε για την απομάκρυνση του αμίαντου από το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Αθήνα, 31-08-09 Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Μαγκριώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here