«Πρωτοβουλία Πολιτών για την Ελληνική Σοσιαλδημοκρατία»

0
551

ΟΙ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ (Οικονομία – Κράτος – Ασφαλιστικό σύστημα)

Θέλω να ευχαριστήσω, εκ μέρους της “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ” για την ανασύνθεση του χώρου του Μεταρρυθμιστικού κέντρου και της νέας Σοσιαλδημοκρατίας, όλους όσους συμμετείχαν στην σημερινή εκδήλωση – συζήτηση, που για τρεις ώρες διατήρησε υψηλό ενδιαφέρον.

Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, για την παρέμβασή του και τους, Μάκη Γεωργάτο συντονιστή τομέων πολιτικής στο ΠΟΤΆΜΙ Γιώργο Κουτρουμανη, μέλος ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππο Σαχινίδη υπεύθυνο τομέα οικονομίας στο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Γιώργο Σιακατάρη μέλος της Ε Γ της ΔΗΜΑΡ, για τις ομιλίες και την συμμετοχή τους στον διάλογο.

Θα συνεχίσουμε, γιατί η χώρα χρειάζεται ένα ισχυρό μεταρρυθμιστικό προοδευτικό φορέα, που θα συμβάλλει στην ομαλή και γρήγορη έξοδο από την κρίση.

Μπροστά στις έκτακτες και οριακές για την χώρα εξελίξεις, η εκλογική συνεργασία των δυνάμεων του Μεταρρυθμιστικού κέντρου και της Νέας Σοσιαλδημοκρατίας, με ένα ανάλογο πολιτικό σχέδιο και επικεφαλής πρόσωπο υψηλού κύρους και κοινής αποδοχής, είναι απολύτως αναγκαία σήμερα, τόσο  για την χώρα, όσο και για την ύπαρξη του πολιτικού χώρου.

Η ανασύνθεση του χώρου του Μεταρρυθμιστικού Κέντρου και της Μεταρρυθμιστικής Σοσιαλδημοκρατίας,  μέσα από την κοινωνία και όχι από αρχηγικούς μηχανισμούς, είναι η μόνη αναγεννητική επιλογή.

Η χώρα χρειάζεται Εθνικό Σχέδιο για να βγει από την κρίση. Δυστυχώς και η σημερινή Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, συνεχίζει την ίδια πολιτική των «προαπαιτούμενων» που έθεταν και θέτουν Εταίροι και Δανειστές.

Η πολιτική αυτή μπορεί να επιτυγχάνει προσωρινά δημοσιονομικά αποτελέσματα, δεν δημιουργεί όμως μόνιμες και σταθερές προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

ASDFGG

Μόνο ένα Εθνικό Σχέδιο μεγάλων μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, το κράτος, το ασφαλιστικό σύστημα και τους θεσμούς, μπορούν να εγγυηθούν την ομαλή πορεία της χώρας.

  • Αλλαγές στο εκλογικό σύστημα, για να εκφράζονται αναλογικά και δημοκρατικά τα κοινωνικά και πολιτικά ρεύματα,
  • Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα με θεσμούς που θα εγγυώνται την διαφάνεια, την δημοκρατικότητα και την αποτελεσματικότητα του.
  • Αλλαγές στο οικονομικό πρότυπο, που θα καθιστούν την οικονομία παραγωγική, ανταγωνιστική και εξωστρεφή. Μόνο μια τέτοια οικονομία, μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη, την απασχόληση, τα σταθερά εισοδήματα, το ισχυρό κοινωνικό κράτος και την ευημερία των πολιτών.
  • Κράτος που λειτουργεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, φιλικό στην επιχειρηματικότητα και τους πολίτες και όχι στο πελατειακό κομματισμό, συντεχνιασμό και ιδιοτελή οικονομικά συμφέροντα.
  • Κοινωνικό Κράτος, ισότητα ευκαιριών και προοπτική για τους νέους.
  • Ελλάδα, ισχυρή, ασφαλής και ειρηνική στην Ν.Α Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο.  Ελλάδα της Ευρώπης  και των ισχυρών διεθνών συμμαχιών.

 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ