Σε οριακή κατάσταση παραμένει η ΕΛΒΟ.

0
551

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. Αλογοσκούφη
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
κ. Ε. Μεϊμαράκη

Θέμα: Σε οριακή κατάσταση παραμένει η ΕΛΒΟ.

Κύριοι Υπουργοί,

Επανειλημμένα απαντάτε σε ερωτήσεις μας ή και άλλων Συναδέλφων, πώς βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα για την ΕΛΒΟ(ειδικά οχήματα, ρυμουλκούμενα, ελαφριάς περισυλλογής, κλούβες αυτ/κων ή τεθωρακισμένα οχήματα ΤΟΜΑ) και ότι πρόκειται να δημιουργηθούν και νέα. Γνωρίζετε όμως ότι τα προγράμματα αυτά ακόμη και σήμερα να υπογραφούν, θα χρειασθεί ως 14-18 μήνες για να ξεκινήσει η παραγωγική τους διαδικασία.
Όσο για τα HUMMER που αναφέρεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ύψους 73 εκ. €, η αλήθεια είναι ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί προ πολλού στον ελληνικό στρατό, ενώ από την άλλη πλευρά η απασχόληση σήμερα είναι στο 10% περίπου, με μόνο μία ανοιχτή γραμμή παραγωγής, αυτή του ΛΕΟ 2 και το οποίο ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2009.
Επειδή με ευθύνη σας η ΕΛΒΟ έφθασε πλέον κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού γεγονός για το οποίο η διοίκηση που διορίσατε, το μάνατζμεντ και πιο έγκαιρα οι εργαζόμενοι εδώ και τρία χρόνια με διάφορους τρόπους σας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Επειδή οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης σας είναι έωλες για τα παραπάνω προγράμματα, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην βρίσκεται σε λειτουργία η εταιρία για να τα υλοποιήσει, τώρα πια μόνον με οχήματα προς ανακατασκευή ίσως μπορεί να κρατηθεί εν ζωή η ΕΛΒΟ.
Επειδή δεν έχετε επισκεφθεί ποτέ την ΕΛΒΟ, ούτως ώστε να έχετε και προσωπική άποψη για την εταιρεία σας, καθώς το 51% των μετοχών ανήκει στο Υπουργείο Οικονομίας.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει φθάσει ούτε ένα όχημα προς ανακατασκευή και δεν δρομολογούνται τα υπόλοιπα 15 εκ. € εντός του 2008, όπως έχετε δεσμευτεί στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΒΟ από 10-04-08;
2. Γιατί δεν προβλέπετε και για το 2009 προγράμματα ανακατασκευών, αφού ούτως ή άλλως κανένα από τα μεγάλα προγράμματα, που αναφέρεσθε, πως μελλοντικά θ’ απασχολήσουν την ΕΛΒΟ δεν πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους 14-18 μήνες και πόσες θέσεις εργασίας πιστεύετε πως πρέπει ακόμη να χαθούν, αφού μέχρι σήμερα οι χαμένες θέσεις εργασίας φτάνουν τις 500;

Αθήνα, 14-11-08 Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Μαγκριώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here