Συνέντευξη Γιάννη Μαγκριώτη στο Πρωινό Αντ1 & στο δημοσιογράφο κ. Παπαδάκη Γιώργο

0
1228

Συνέντευξη Γιάννη Μαγκριώτη στο Πρωινό Αντ1 και στον δημοσιογράφο κ. Παπαδάκη Γιώργο.

2012-06-06

 

Παπαδάκης: Θέλω να πάω στον κύριο Μαγκριώτη που λόγω απόστασης τον αδίκησα και  δεν τον βλέπαμε  τόση ώρα

Εσείς λοιπόν δεν ανήκετε στο τίμιο ΠΑΣΟΚ που πήγε με τον ΣΥΡΙΖΑ και που μάλιστα συγκέντρωσε τόσες ψήφους είσαστε στο βαθύ ΠΑΣΟΚ που παραμείνατε στο ΠΑΣΟΚ και είσαστε εκτός εξουσίας

 

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είπα αυτό εγώ για το Γιάννη Μαγκριώτη που τον εκτιμώ κιόλας

 

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Γελώντας το λέω. Και μάλιστα κ Μαγκριώτη επειδή είσαστε, αν και νέος άνθρωπος, από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από τους πιτσιρικάδες εκείνους που πήγαν στον Ανδρέα Παπανδρέου κάποια στιγμή και τον είδαν, ξέρω πολύ καλά την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, περιμένατε ότι το 2012 θα ήσασταν 33 .. 30 ..32 .. 31 μονάδες πίσω από το ποσοστό που πήρατε πριν από 3 χρόνια; Αυτό σημαίνει ότι ο λαός σας τιμώρησε για μια εσφαλμένη πολιτική, όμως αυτό δεν φαίνεται ότι το έχετε συνειδητοποιήσει από τις δημόσιες εμφανίσεις πολλών στελεχών του κόμματος σας μιλάνε σαν να είναι αμέτοχοι από αυτό το οποίο έγινε στην πατρίδα στο πρόσφατο παρελθόν και μιλάνε για διόρθωση του μνημονίου, για διόρθωση των νόμων των εφαρμοστικών τους οποίους  μέχρι πρόσφατα ψηφίσατε και υπερασπιστήκατε και με πάθος μάλιστα. Όχι εσείς το κόμμα σας. Παρακαλώ.

 

ΜΑΓΚΡΙΏΤΗΣ: Αγαπητέ Γιώργο,Εάν στη θέση μου πριν από τις εκλογές ήταν εκπρόσωπος μικρότερου κόμματος και περίμενε 1ώρα και 20 λεπτά να ακούσει 3 κύκλους συζητήσεων από τους εκπροσώπους των δύο πρώτων κομμάτων, να είστε βέβαιος ότι θα είχε «σπάσει» το στούντιο. Εγώ όμως δεν επιλέγω αυτό τον δρόμο. Έστω και στον λίγο χρόνο που μου δίνεις θα τον αξιοποιήσω για να πω την γνώμη μου.

Θέλω λοιπόν να πω πάρα πολύ γρήγορα, γιατί παρακολούθησα την εκπομπή και λέχτηκαν πάρα πολύ σοβαρά πράγματα, όπως η παρέμβαση της κ. Παπαρήγα αλλά και αυτά που είπαν οι συνάδελφοι με πολύ ευγενικό και ήπιο τρόπο που καμία σχέση δεν έχει με την κοκορομαχία που γίνεται σε άλλα πάνελ αλλά και γενικότερα στο δημόσιο διάλογο αυτές τις μέρες και φοβάμαι πως θα κορυφωθεί και αναρωτιέμαι πώς τα κόμματα, ηγεσίες και στελέχη, θα καθίσουν την επόμενη ημέρα μπροστά στη μεγάλη κρίση σ’ αυτή την οριακή στιγμή για την χώρα να συμφωνήσουν μια λύση. Πιστεύω πώς ότι ποσοστό και αν πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ποσοστό αν πάρει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ότι ποσοστό κι αν πάρουν και οι δύο μαζί αυτοδύναμα η μη αυτοδύναμα, η κρίση είναι βαθιά είναι μεγάλη και πρέπει να πούμε την αλήθεια στον κόσμο. Θέλει δουλειά, πολύ προσπάθεια και μας θέλει όλους, μικρούς και μεγάλους αυτής της συγκυρίας. Αυτή είναι η δική μου θέση αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία για αυτό πρέπει να έχουμε χαμηλούς τόνους. Πρέπει στην προεκλογική περίοδο να μην τραυματίσουμε άλλο τις σχέσεις των κομμάτων και να μην διχάσουμε την κοινωνία. Αυτό είναι μια γενική τοποθέτηση, προσδιορίζει όμως και την πολιτική μας.

Το δεύτερο που θέλω να πω στο θέμα του ΕΟΠΥΥ που προαναφερθήκατε πως η επιλογή συγκρότησης του ΕΟΠΥΥ ήταν πάρα πολύ σημαντική. Εσείς έχετε κάνει άπειρες εκπομπές μέχρι τώρα, μιλώντας για την σπατάλη, την κατασπατάληση πόρων από τα πολυκερματισμένα ασφαλιστικά ταμεία και τον τρόπο που λειτουργούσαν. Την μεγάλη εισφοροδιαφυγή αλλά και την σπατάλη στον χώρο των φαρμάκων, μέχρι πριν από ενάμιση χρόνο οι δαπάνες των φαρμάκων η δημόσια δαπάνη φαρμάκων στη χώρα μας ήταν ίδια με την Ισπανία. Η Ισπανία είναι 4 φορές μεγαλύτερη χώρα από την Ελλάδα Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει και αυτό επιβεβαιώνει αυτό που είπε η κ. Παπαρήγα. Είπε κάτι πολύ σημαντικό, ότι κρίση υπήρχε, η κρίση έφερε το μνημόνιο και το μνημόνιο ήταν ένα εργαλείο μια επιλογή μπορεί να ήταν η χειρότερη για να βγούμε από την κρίση, έτσι πρέπει να το αξιολογήσουμε.

 

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πίσω από την σπατάλη ήταν οι μίζες όμως

 

ΜΑΓΚΡΙΏΤΗΣ: Συμφωνώ.

 

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Γιατί για να γίνεται τέτοια σπατάλη στο φάρμακο κάποιοι πλουτήσαν κάποιοι κλείσαμε τα μάτια και τα κλείσαμε με πεντοχίλιαρα της εποχής της δραχμής η πεντακοσάρικα της εποχής του ευρώ.

ΜΑΓΚΡΙΏΤΗΣ : Είσαστε πολύ επιεικείς κ. Παπαδάκη. Όπως βλέπετε το ΣΔΟΕ όπου ανοίγει λογαριασμούς εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της υγείας βλέπεται τι αποκαλύπτεται.

 

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μόνο ο Τσοχατζόπουλος όμως είναι μέσα. Δεν βλέπω κανέναν άλλον να είναι μέσα.

 

ΜΑΓΚΡΙΏΤΗΣ: Αυτή είναι η πλευρά των πολιτικών και είμαι βέβαιος ότι θα προχωρήσουν τα πράγματα και στους πολιτικούς και πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα, μάλιστα ψηφίσαμε νόμο μαζί με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πριν τις εκλογές για τον έλεγχο των πόθεν έσχες όσων άσκησαν εξουσία μετά το ‘74 και αυτό θα γίνει, δεν θα σταματήσει αυτός ο έλεγχος.

 

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πόσα χρόνια τα φωνάζουμε.

 

ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: Συμφωνώ απολύτως μαζί σας.

 

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πέρασαν αναθεωρήσεις συνταγμάτων, ξαναπέρασαν αναθεωρήσεις συνταγμάτων ούτε ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ούτε ο νόμος πόθεν έσχες  άλλαξε με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε και με διαβρωμένες συνειδήσεις οι οποίες αναπτύξανε τέτοιες πολιτικές. Να σας πω ποιούς περιγράφω; Tο χώρο μου. Δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου γιατί κρινόμαστε όλοι εάν νομίζει ο κόσμος ότι ανήκω στην κατηγορία αυτή μπορεί να με κρίνει έτσι.

 

ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: Κ. Παπαδάκη συμφωνώ απολύτως πως μια από τις μεγάλες παθογένειες των προηγούμενων χρόνων που μεγάλη ευθύνη έχει και το ΠΑΣΟΚ είναι η αχαλίνωτη διαφθορά, η μεγάλη φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή την οποία την ανέχτηκε ή και την κάλυψε πολλές φορές. Συμφωνώ απολύτως μαζί σας και αυτό το τίμημα πληρώνει το ΠΑΣΟΚ. Με το ξέσπασμα της κρίσης, η μεγάλη μείωση μισθών και εισοδημάτων, η μείωση του κοινωνικού κράτους, η μεγάλη ανεργία δημιούργησαν πρόσθετο θυμό στον κόσμο βλέποντας αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο.

 

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το ΙΚΑ που είναι και η ψυχή του ΕΟΠΥΥ έχει 6 δις απώλειες ετησίως από εισφοροδιαφυγή, γεγονός που σημαίνει ότι για να δημιουργηθούν αυτά τα 6 δις έχουν περάσει 10 -15 χρόνια

Στο τέλος ο άλλος ρίχνει κι ένα κανόνι με προσφυγή στο άρθρο 99 πτωχεύει και παραμένει πλούσιος με το κότερο του και με προσωπική περιουσία τεράστια γιατί οι νόμοι είναι τέτοιοι που του έχουν επιτρέψει να τα μεταφέρει στην πεθερά του. Όχι όλους όμως…

Έχουμε πλούσιος έλληνες και φτωχή χώρα Ίσως σε αυτούς αναφερόταν ο κ. Πάγκαλος μαζί τα φάγαμε.

 

ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : Η απάντηση είναι η εξής από την δική μου μεριά κ Παπαδάκη. Προηγουμένως λέγατε ότι το κράτος είναι ο μεγαλύτερος μπαταχτσής γιατί χρωστάει έξι δις. Έξι δις χρωστούσε το 2009 μόνο στα νοσοκομεία και στα φάρμακα. Σήμερα χρωστάει συνολικά έξι δις. Αν το κράτος είναι μπαταχτσής και πράγματι οφείλει και πρέπει να πληρώσει και αυτά έχουν ενσωματωθεί μέσα στην δανειακή σύμβαση και μέσα στο καλοκαίρι θα πληρωθούν από τα δάνεια που είναι προγραμματισμένα. Χρήματα που θα πέσουν στην αγορά, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα σταματήσει η συμφωνία της δανειακής σύμβασης ότι και να γίνει στις επόμενες εκλογές

 

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ξεχνάτε κάτι άλλο λόγω της αύξησης της ανεργίας, λόγω της μείωσης των μισθών είχαμε την τεράστια απώλεια εσόδων των ταμείων. Για κάθε μία μονάδα αύξησης ανεργίας έχουμε απώλεια στο στα έσοδα του  ΙΚΑ 450 εκ. ευρώ. 3 μονάδες είχαμε μέσα στο 2011 – 2012 …είναι 1,7  δις. Εάν δεν είχαμε μειώσει τους μισθούς εάν δεν είχαμε αυτό το κύμα των απολύσεων , της ύφεσης τότε δεν θα είχε έλλειμμα το ΙΚΑ και δεν θα είχαμε ανάγκη κανένα μνημόνιο.

 

 

 

ΜΑΓΚΡΙΏΤΗΣ : Σημαντικό ποσό. Τα γνωρίζω θέλω να σας πω όμως ότι εκατοντάδες χιλιάδες είναι και οι μπαταχτσήδες επαγγελματίες και επιχειρηματίες που δεκαετίες τώρα δεν πληρώνουν φόρο και εισφορές.

 

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Φίλοι του συστήματος, να μου επιτραπεί, γιατί αφού δεν τους πιάσατε τόσα χρόνια.  Εάν ακούω εγώ ότι ο Παπαδάκης, ο επαγγελματίας, χρωστάει από το 1999 μέχρι σήμερα 100 εκ. ευρώ στο ΙΚΑ, 400 εκ. ευρω στον ΟΑΕΕ 100 εκ. ευρω στην εφορία και αυτόν τον έβλεπα με τον πολιτικό τάδε σε φωτογραφίες να τρώει να πίνει μαζί του…

 

ΜΑΓΚΡΙΏΤΗΣ: Να μας τους πείτε αυτούς στις φωτογραφίες.

 

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εσείς να μας τους πείτε, αν τους πω εγώ είμαι λαϊκιστής.

 

ΜΑΓΚΡΙΏΤΗΣ: Δεν τους είδα, δεν τους γνωρίζω, να τους καταγγείλετε.

 

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εάν τους πείτε εσείς κάνετε την αυτοκάθαρση σας.

 

ΜΑΓΚΡΙΏΤΗΣ: Γιώργο επειδή ο χρόνος που έχω είναι περιορισμένος…θα ήθελα να ολοκληρώσω τη σκέψη μου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here