Συνέντευξη Γιάννη Μαγκριώτη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και στην εκπομπή “Στα μέσα και στα έξω”

0
944

Συνέντευξη Γιάννη Μαγκριώτη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και στους δημοσιογράφους Γιάννη Παντελάκη και Βασίλη Μπεσκένη

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: «Εμείς τον πρώτο στόχο για αυτές τις εκλογές τον έχουμε θέσει πολύ καθαρά και με μεγάλη σαφήνεια: είναι η πολιτική σταθερότητα. Θέλουμε μια Βουλή, ανεξάρτητα από το πόσα κόμματα θα είναι, η οποία θα δώσει σταθερή κυβέρνηση, κυβέρνηση που θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα, που θα μπορέσει να αξιοποιήσει τους ευρωπαϊκούς και εγχώριους πόρους, θα δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον κι ένα κράτος αντίστοιχο για τον πολίτη και την επιχειρηματικότητα, για να έρθει η ανάπτυξη σταδιακά, να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης για να φύγουμε από την ύφεση».

Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: «Το μείζον είναι να υπάρξει κυβερνητική σταθερότητα, πλειοψηφία κοινοτική που θα στηρίξει το πρόγραμμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με ειλικρίνεια και καθαρότητα. Αν κάποια κόμματα που τοποθετούνται πιο δεξιά από το ΠΑΣΟΚ σήμερα αρνούνται αυτή την πολιτική για εκλογικές σκοπιμότητες, αύριο, όμως, την υιοθετήσουν την πολιτική αυτή και συμφωνήσουν, και μαζί με αυτούς δημιουργείται η μεγάλη αυτή συνεργασία και η πλειοψηφία για να πάμε μπροστά, διότι δεν έχουμε το δικαίωμα μπροστά σε αυτό το χάος να αρνηθούμε και να πούμε ότι θα μείνουμε απ’ έξω. Και βεβαίως αντιλαμβάνεστε αυτό δεν περιλαμβάνει εξωθεσμικά κόμματα της άκρας δεξιάς».

Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: «Ας έρθει η ΝΔ, ο κύριος Σαμαράς κι ας απαντήσει στην πρόταση του κυρίου Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ για δύο συζητήσεις απευθείας των δύο αρχηγών και δύο συζητήσεις όλων των υποψηφίων προέδρων των κομμάτων, με νέους, πολύ πιο δημιουργικούς και παραγωγικούς όρους. Αυτό, νομίζω ότι είναι τόσο εμφανές ότι επικαλούμενος τους όρους να αρνείσαι το διάλογο δείχνει αδυναμία επιχειρημάτων. Δείχνει ότι δε θες την απευθείας σύγκριση των επιχειρημάτων και διαλέγεις τους μονολόγους των κομματικών συγκεντρώσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here