. Τα αδιέξοδα που δημιούργησε ο Τραμπ με την τυχοδιωκτική πολιτική του στα θέματα διεθνούς ασφάλειας είναι ορατά παντού.

0
65

Δεν ήμουν ο μόνος που από πέρυσι -στην πρώτη συνάντηση Τραμπ-Κιμ- είχα πει ότι δεν υπάρχει προετοιμασία από τις δύο πλευρές για να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση – πολύ περισσότερο συμφωνία.

Έναν χρόνο μετά έγινε η δεύτερη συνάντηση, που έληξε χωρίς -έστω και την τυπική- κοινή ανακοίνωση.

Οι συναντήσεις είναι καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα και από τις δύο πλευρές, αφού ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, εάν αποδεχθεί τους όρους του ΟΗΕ θα καταρρεύσει την επόμενη ημέρα, ξέρει τι περιμένει αυτόν και το δικτατορικό καθεστώς του που έχει οδηγήσει σε διαρκή λιμό τον λαό της χώρας του.

Ενώ και ο Τραμπ το μόνο που επιδιώκει είναι το επικοινωνιακό όφελος και ο αποπροσανατολισμός της αμερικανικής κοινής γνώμης.

Οι επιλογές του για την κατάργηση της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία με τη Μόσχα για τον περιορισμό των πυραύλων μέσου βεληνεκούς που απειλούν την Ευρώπη και η απομάκρυνση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Βόρεια Συρία, είναι αρκετές να αποκαλύψουν τις πραγματικές προθέσεις του για την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα.

Δυστυχώς τα χειρότερα είναι μπροστά.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ