Τα 9 μποφόρ

0
82

Τα 9 μποφόρ έκαναν την προσγείωση στο Ελευθέριος Βενιζέλος περιπετειώδη, οι εικόνες στην πλατεία Συντάγματος, όμως, ήταν παγωμένες.

Η αναστροφή των καιρικών φαινομένων φέτος, μεταξύ Βορρά και Νότου, είναι καθολική και δεν ακούω το παλιό: “Μας φέρατε το κρύο από τον Βορρά”.

Όμως, αυτό που ένιωσα, μόλις βγήκα από το μετρό στην πλατεία Συντάγματος και περπάτησα στο όριο μεταξύ Βουλής και πλατείας, ήταν μελαγχολικό, γιατί η σκέψη μου έτρεξε στο καλοκαίρι του 2010.

Ήταν λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του πρώτου μνημονίου και ψηφίζαμε, με τη διαφωνία των δανειστών και των τραπεζών, το νομοσχέδιο για την προστασία τής πρώτης κατοικίας.

Τα κόκκινα δάνεια άρχισαν να εμφανίζονται απειλητικά από το 2007 και έγιναν καταιγιστικά από την άνοιξη του 2010, όταν η χώρα μας αποκλείστηκε από τις αγορές χρήματος.

Η πλατεία ήταν γεμάτη από τους πρώτους πυρήνες των αγανακτισμένων και μέσα στη Βουλή δεξιά και αριστερή αντιπολίτευση μας κατήγγελλε για “ξεπούλημα της λαϊκής κατοικίας”.

Σήμερα, ψηφίστηκε η κατάργηση του νόμου κατ’ απαίτηση των δανειστών και των τραπεζών από την αντιμνημονιακή συμμαχία του 2010 και η πλατεία ήταν άδεια.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν το πάθος για την εξουσία κομμάτων και πολιτικών δεν κυριαρχούσε της λογικής…

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ