Το αιματοκυλισμένο Πάσχα στη Σρι Λάνκα και η τρομοκρατία στο όνομα της πίστης.

0
240

Ο ISIS με ανακοίνωσή του ανέλαβε την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης με καμικάζι στη Σρι Λάνκα, την ημέρα του Πάσχα των καθολικών, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τους 320 μέχρι σήμερα.

Ήταν η απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση του νεοναζί στη Νέα Ζηλανδία στα μουσουλμανικά τεμένη, γράφουν οι διεθνείς αναλυτές, παρότι ο Τραμπ μάς ανακοίνωσε από το twitter ότι νίκησε το ισλαμικό κράτος στη Συρία.

Να θυμηθούμε ότι από το 2012 οι τζιχαντιστές τρομοκράτες έχουν αιματοκυλήσει ημέρες του Πάσχα τέσσερις φορές τη Νιγηρία, την Κένυα, το Πακιστάν και την Αίγυπτο τελευταία, το 2017.

Η επίθεση στη Σρι Λάνκα έχει αποτέλεσμα και την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της χώρας, όπου οι θρησκευτικές συγκρούσεις υποκρύπτουν πολιτικές και φυλετικές αντιπαραθέσεις που υποθάλπουν οι δύο ασιατικοί γίγαντες, Κίνα και Ινδία, και στο βάθος οι ΗΠΑ.

Η Σρι Λάνκα δεν πρόλαβε να συνέλθει από τον πρόσφατο αιματηρό εμφύλιο και κινδυνεύει να εμπλακεί σε νέο.

Αυτήν τη φτωχή και αδύναμη χώρα επέλεξαν να χτυπήσουν οι ισλαμιστές τρομοκράτες, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα πως ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα ρήγματα των γεωπολιτικών συγκρούσεων των ισχυρών, επιδιώκοντας μια νέα απάντηση από λευκούς χριστιανούς νεοναζί, για να συγκροτήσουν τις δυνάμεις τους και να επεκτείνουν τη δολοφονική τους δράση εις βάρος αθώων ανθρώπων.

Η διεθνής κοινότητα έχει ευθύνες και ειδικά οι ανεπτυγμένες και ισχυρές χώρες.

Οι κοντόθωρες και αδιέξοδες πολιτικές τους δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της τρομοκρατίας από κάθε πλευρά.

Οι λαοί πρέπει να αφυπνιστούν, γιατί αυτοί είναι οι μεγάλοι χαμένοι της διεθνούς τρομοκρατίας στο όνομα της πίστης και της κάθε ακραίας και εξτρεμιστικής θεωρίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here