ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ, ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΕΝΟ ΛΟΓΙΚΗΣ.

0
1371


Όταν δηλώνει, ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, θα υπογράψει την Τρίτη συμφωνία, είναι εμφανής ο στόχος του. Θέλει να καθησυχάσει το κόσμο, που θέλει συμφωνία, αλλά είναι θυμωμένος, με τους εταίρους και δανειστές να μην φοβηθεί το όχι.

Η αλήθεια όμως είναι, ότι οι εταίροι και δανειστές, εάν υπερισχύσει το όχι, θα είναι ακόμη πιο άκαμπτοι και απαιτητικοί, γιατί θα ξέρουν πως η κυβέρνηση , ή κάθε κυβέρνηση ,θα έχει απέναντι της, την πλειοψηφία των πολιτών, στις μέχρι τώρα προτάσεις της, αλλά και σε ελαστικότερες.

Η κυβέρνηση και να θέλει να υπογράψει συμφωνία, δεν θα μπορεί να την περάσει από την βουλή.

Το ναι, θα βοηθήσει την επίτευξη, καλύτερης συμφωνίας, γιατί θα γνωρίζουν ότι οι Έλληνες θα στηρίξουν, μια λογική συμφωνία.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης, μεταξύ Ελλάδας και Ε Ε, είναι ο παράγοντας που το 2010 έφερε το σκληρό μνημόνιο. Στις 27/10/11, η χώρα μας έχοντας επανακτήσει ένα τμήμα της χαμένης, από το 2008 αξιοπιστίας, κέρδισε σημαντικές βελτιώσεις. Το 2014 η χώρα μας , έχασε και πάλι την αξιοπιστία της, επειδή η κυβέρνηση, λόγω των εκλογών του Μάη, δεν ολοκλήρωσε την πέμπτη και τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος, για να βγούμε από τα μνημόνια, στο τέλος του 2014, όπως οριζε η συμφωνία του δεύτερου μνημονίου.

Μετά τις ευρωεκλογές, και το success story, όλα είχαν τελειώσει.

Η νέα κυβέρνηση, είχε την δυνατότητα να κάνει, έστω και οριακά ,καλύτερη συμφωνία τον πρώτο μήνα.

Στην πράξη φάνηκε, πως ούτε σχέδιο είχε, αλλά δεν είχε και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Όλες αυτές, οι μισές αλήθειες, και τα κενά στα μηνύματα της κυβέρνησης, με οδηγούν στην σκέψη, ότι ο Πρωθυπουργός, θα ήθελε το ΝΑΙ, να υπερισχύσει ελαφρώς του ΟΧΙ.