Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης και η νέα ρύθμιση των φορτοεκφορτώσεων.

0
85

Με μια πρόχειρη ματιά, σήμερα το μεσημέρι, διαπίστωσα ότι στις πρώτες ημέρες εφαρμογής της νέας ρύθμισης του ωραρίου των φορτοεκφορτώσεων υπάρχει σχετική βελτίωση στην Τσιμισκή, όχι όμως αισθητή και στη Βασιλίσσης Όλγας, δεν έχω εικόνα για τις άλλες περιοχές.

Η νέα ρύθμιση πιστεύω ότι δεν θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, αφού οι βασικοί παράγοντες που το δημιουργούν δεν φαίνεται να βρίσκουν λύσεις στο ορατό μέλλον, έχω μιλήσει πολλές φορές γι’ αυτά.

Μπορούν όμως να τη βελτιώσουν, παρότι είναι άτολμη και προϊόν συμβιβασμού, ειδικά για το ωράριο.

Φυσικά για τη σύγχρονη οργάνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας, με τη μορφή των logistics, κανείς δεν συζητά, παρότι όλοι ομνύουν στην καινοτομία και στις μεταρρυθμίσεις.

Όμως, η επιτυχία εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα της δημοτικής αστυνομίας και την υπευθυνότητα των πολιτών, είτε είναι επιχειρηματίες είτε είναι οδηγοί ιδιωτικών αυτοκινήτων.

Η δημοτική αστυνομία είναι ολιγομελής και δεν έχει τη δυνατότητα αστυνόμευσης σε όλον τον δήμο, ούτε καν στην Τσιμισκή.

Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσουν να “χαλαρώσουν” τη ρύθμιση.

Όμως, είμαστε και εμείς, οι περισσότεροι, οι οδηγοί ΙΧ που δύσκολα θα αποδεχτούμε το ξεβόλεμα.

Αυτό διαπίστωσα σήμερα, οι μεν επαγγελματίες, εκτός εξαιρέσεων, συμμορφώθηκαν, όμως πολλοί οδηγοί ΙΧ συνέχισαν να επιζητούν τις “ευκολίες” τους.

Όμως, την έκπληξη τη γνώρισα όταν είδα ότι ο εργολάβος που ανέλαβε το κλάδεμα των δέντρων στην Τσιμισκή από τον δήμο το έκανε το μεσημέρι, δημιουργώντας και το μεγαλύτερο πρόβλημα, οι αρμόδιοι δεν το ήξεραν;

Η προεκλογική περίοδος άρχισε εδώ και καιρό, περιμένω από τους περίπου 25 υποψηφίους δημάρχους τις προτάσεις τους για την επίλυση του προβλήματος, τουλάχιστον τη θέση τους για την εφαρμογή των τελευταίων ρυθμίσεων και να μη χαϊδεύουν τα αυτιά όλων των πλευρών.

Με αυτά και τα άλλα, η μία μετά την άλλη πόλη της χώρας λύνει τουλάχιστον το πρόβλημα του καπνίσματος στους δημόσιους και τους κλειστούς χώρους, στη Θεσσαλονίκη ούτε στα νοσοκομεία το έχουμε πετύχει και δεν ακούω τίποτα συγκεκριμένο και δεσμευτικό.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ