“ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ”- Η ψευδής αντίληψη του “Βολικού Βαρβάρου”

0
1095

Γιατί, οί χθεσινές δημοσκοπήσεις, έχουν μια μεγάλη αντίφαση;
Ποιό είναι το σωτήριο δίλημμα, για την χώρα;

Και οι δύο καταγράφουν, ότι:

1. Διατηρείται υψηλή η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώθηκε στις κάλπες των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

2. Η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει, ότι η οικονομία και ιδιαίτερα η προσωπική τους οικονομική κατάσταση, δεν θα βελτιωθεί στο προσεχές μέλλον.

Δηλαδή, με απλά λόγια, παρ’ ότι πιστεύουν, ότι δεν θα βελτιωθεί η οικονομία της χώρας και η προσωπική οικονομική τους κατάσταση, εκδηλώνουν την προτίμησή τους στην απερχόμενη κυβέρνηση, πού επιδείνωσε την οικονομία και την θέση των ιδίων, όπως απαντούν σε άλλη ερώτηση, και ακόμη περισσότερο προτιμούν την ΝΔ, την οποία καταψήφισαν το 2009 και το 2015, για τους ίδιους λόγους.

Οί πολίτες εκφράζουν αυτήν την αντίφαση, γιατί έχει επικρατήσει το ψευδές στερεότυπο, “Το ΠΑΣΟΚ φταίει για όλα”, πού καλλιέργησε η προπαγάνδα των δύο κομμάτων με την υποστήριξη της πλειοψηφίας των ΜΜΕ.

Με αυτόν τον τρόπο η ΝΔ κρύβει τις ενοχές της για την κυβερνητική της περίοδο (2004-2009), που προκάλεσε την κρίση, και ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά παγιδευμένους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει να αποκαλύψουμε την ψευδή αντίληψη του “Βολικού βάρβαρου”.

Πρέπει να αποκαλύψουμε και το ψευδές δίλημμα, πού καλλιεργούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ: “Με ποιούς θα συνεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής, μετά τις εκλογές;”, ενώ το πραγματικό δίλημμα είναι: Με ποιά πολιτική θα προχωρήσει η χώρα.

Δύσκολο έργο, αλλά σωτήριο για την χώρα και την κοινωνία.
#Theλεις_μαζί_μπορούμε

#KINAL_PASOK

#magrthess2019

#Greekelections2019

 #GiannisMagkriotis