Τραγική η κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

0
896

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
κ. Δ. Αβραμόπουλο

Θέμα: Τραγική η κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Κύριε Υπουργέ,

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Οι επενδύσεις για την ανακαίνιση της Δ΄ Παθολογικής Κλινικής έχουν σταματήσει, με αποτέλεσμα ο χώρος του πρώτου ορόφου, όπου στεγαζόταν παλιά η Δ΄ παθολογική Κλινική να μοιάζει περισσότερο με αποθήκη, ενώ τα χαλασμένα κρεβάτια κ τα ράντζα στους διαδρόμους, στα οποία στοιβάζονται οι ασθενείς δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στο νοσοκομείο.
Το Ιπποκράτειο αυτή τη στιγμή εκτελεί 11 πρωινές και οκτώ γενικές εφημερίες, και ο αριθμός των ασθενών, που προσέρχονται αυξάνεται συνεχώς. Παρ’ όλα αυτά, το νοσοκομείο αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες περίθαλψης, εξαιτίας την έλλειψης προσωπικού.
Θα πρέπει να τονιστεί επίσης το πρόβλημα του νέου τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο έχω επισημάνει με σχετική ερώτησή μου στις 21-09-06. Το τμήμα επειγόντων περιστατικών του Ιπποκράτειου παραμένει κλειστό για τέσσερα χρόνια, καθώς παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα που δεν καθιστούν δυνατή τη λειτουργία του.
Επειδή το Ιπποκράτειο, που αποτελεί το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα των Βαλκανίων παρουσιάζει μια ιδιαίτερα απογοητευτική εικόνα και οι συνθήκες της λειτουργίας του είναι τραγικές.
Επειδή οι συνθήκες στο νοσοκομείο είναι τραγικές και απαιτούνται άμεσες λύσεις και προσλήψεις προσωπικού.

Eρωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε και πότε, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης;
2. Πότε προτίθεστε να διαθέσετε τα κονδύλια, ώστε να προχωρήσει η ανακαίνιση της Δ΄ Παθολογικής κλινικής του Ιπποκρατείου;
3. Εάν και πότε προτίθεστε να στελεχώστε το νοσοκομείο με επαρκές προσωπικό.
4. Πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία του τμήματος επειγόντων περιστατικών;

Αθήνα, 09-04-08 Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Μαγκριώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here